|
Вступ...........................................4
Розділ 1. ПРОЕКТУВАННЯ ВИРОБІВ.....................5
§ 1. Об'єкти технологічної діяльності. Метод фантазування ......5
§ 2. Якість виробу. Проектування виробів на підприємстві.......7
§ 3. Художнє конструювання виробів ....................10
§ 4. Постільна і столова білизна........................13
§ 5. Технічне конструювання. Вимоги до оформлення креслень ... 18 § 6. Побудова креслення і виготовлення викрійки наволочки. Моделювання наволочки на основі базової викрійки .......21
§ 7. Конструкційні матеріали..........................27
§ 8. Текстильні матеріали ............................31
Запитання для самоперевірки..........................38
Розділ 2. ТЕХНІКА І ТЕХНОЛОГІЧНІ ПРОЦЕСИ............39
§ 9. Технологічні процеси виготовлення виробу.
Розмічання і різання матеріалів.....................39
§ 10. Розкрій швейних виробів.........................43
§ 11. Вишивка як вид оздоблення виробу .................45
§ 12. Розміщення вишивки на виробі.
Перенесення малюнка на тканину...................51
§ 13. Інструменти і пристосування для ручних швейних робіт.
Організація робочого місця для вишивання ............54
§ 14. Початок вишивання. Шви «уперед голкою», «за голкою» ... 58
§ 15. Шов «стебловий» і «тамбурний» ...................63
§ 16. Шви «козлик» і «петельний». Догляд за вишитими виробами 68
§17. Професія «вишивальниця ручної вишивки» ............75
§ 18. Історія розвитку техніки. Види сучасної техніки.........76
§ 19. Призначення й будова швейної машини.
Організація робочого місця за швейною машиною........80
§ 20. Заправляння верхньої нитки в машину,
регулювання її натягу. Будова машинної голки..........86
§ 21. Будова шпульного ковпачка. Заправляння нижньої
нитки в машину...............................89
§ 22. Способи з'єднання конструкційних матеріалів.
Поняття про монтаж виробу.......................92
§ 23. Термінологія ручних, машинних
і волого-теплових робіт при пошитті виробів ...........95
§ 24. Машинні шви. Робота за інструкційними картами........96
§ 25. Виготовлення наволочки.........................100
§ 26. Відомості про оцінювання швейних і вишитих виробів .... 104
Запитання для самоперевірки.........................106
Розділ 3. РАЦІОНАЛЬНЕ ВЕДЕННЯ
ДОМАШНЬОГО ГОСПОДАРСТВА .....................108
§ 27. Поняття про кулінарію та раціональне харчування......108
§ 28. Обладнання кухні ............................ 110
§ 29. Сервірування стола. Культура поведінки за столом......117
|
|