|
|
|
|
|
|
|
|
Дотримання режиму харчування сприяє кращому перетравленню і засвоєнню їжі. Так, якщо ми звикли обідати о 14 годині, то вже за кілька хвилин до цього часу організм сигналізує нам про готовність прийняти їжу. У нас з'являється легке відчуття голоду, посилено виділяється слина.
Для підлітків лікарі радять чотириразове харчування. Інтервали між прийомами їжі мають бути не меншими, ніж З год і не більшими, ніж 4...4,5 год.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Найбільшу кількість їжі споживають під час обіду (40 % ), дещо менше - на сніданок (ЗО %) і ще менше - на вечерю (20 %). На другий сніданок чи полудень припадає 10 % добового раціону.
Вечерю треба споживати не пізніше, ніж за 2 год до сну, щоб не порушити спокійний сон і не спричинити відкладання в організмі жиру.
Кількість їжі, яку споживає людина, має бути достатньою, але не надмірною.
Для приготування страв використовують різні харчові продукти - молоко, м'ясо, рибу, овочі, фрукти тощо.
Щоб забезпечити організм усіма необхідними речовинами, їжа повинна включати різноманітні харчові продукти.
Страви на сніданок, обід, вечерю слід правильно добирати.
1. Для чого людині необхідні кулінарні знання?
2. Які із тверджень є правильними?
а) Режим харчування - це споживання різноманітної їжі.
б) їжу слід споживати в дуже невеликій кількості.
в) Щоб забезпечити організм усіма необхідними речовинами, слід споживати різноманітну їжу.
г) Дотримуватися режиму харчування - означає споживати їжу щоденно в одні й ті самі визначені години.
3. Які слова пропущені ?
Найбільшу кількість їжі споживають на.....................
На.....................споживають їжі менше, ніж на обід і більше, ніж на
вечерю.
4. Чому слід дотримуватися режиму харчування?
|
|
|
|
|
|
* Відсоток - сота частина певного числа (позначається значком %).
|
|
|
|
|
|
|
|
|