Переглянути всі підручники
<< < 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 > >>

 

Дотримання режиму харчування сприяє кращому пере­травленню і засвоєнню їжі. Так, якщо ми звикли обідати о 14 годині, то вже за кілька хвилин до цього часу організм сигналізує нам про готовність прийняти їжу. У нас з'яв­ляється легке відчуття голоду, посилено виділяється слина. Для підлітків лікарі радять чотириразове харчування. Інтервали між прийомами їжі мають бути не меншими, ніж З год і не більшими, ніж 4...4,5 год.
Найбільшу кількість їжі споживають під час обіду (40 % ), дещо менше - на сніданок (ЗО %) і ще менше - на вечерю (20 %). На другий сніданок чи полудень припадає 10 % до­бового раціону. Вечерю треба споживати не пізніше, ніж за 2 год до сну, щоб не порушити спокійний сон і не спричинити відкладан­ня в організмі жиру. Кількість їжі, яку споживає людина, має бути достат­ньою, але не надмірною. Для приготування страв використовують різні харчові продукти - молоко, м'ясо, рибу, овочі, фрукти тощо. Щоб забезпечити організм усіма необхідними речовина­ми, їжа повинна включати різноманітні харчові продукти. Страви на сніданок, обід, вечерю слід правильно добирати. 1. Для чого людині необхідні кулінарні знання? 2. Які із тверджень є правильними? а) Режим харчування - це споживання різноманітної їжі. б) їжу слід споживати в дуже невеликій кількості. в) Щоб забезпечити організм усіма необхідними речовинами, слід споживати різноманітну їжу. г) Дотримуватися режиму харчування - означає споживати їжу що­денно в одні й ті самі визначені години. 3. Які слова пропущені ? Найбільшу кількість їжі споживають на..................... На.....................споживають їжі менше, ніж на обід і більше, ніж на вечерю. 4. Чому слід дотримуватися режиму харчування?
* Відсоток - сота частина певного числа (позначається значком %).

 

Переглянути всі підручники
<< < 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 > >>
Сайт создан в системе uCoz