|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
зетки, тримаючись тільки за її корпус (мал. 92). Не тягни за шнур. Стеж, щоб вилка щільно входила в гніздо розетки.
|
|
|
5. Не залишай увімкнене елект-
|
|
|
|
|
|
Мал. 92. Вмикання вилки в розетку
|
ричне обладнання без догляду.
6. Після закінчення роботи вчасно
|
|
|
|
|
|
його вимикай.
Пам'ятай, що необережне і неправильне користування електричним обладнанням може спричинити ураження електричним струмом, опіки, пожежу. Не забувай також, що електроенергію слід використовувати економно !
Посуд, яким користуються на кухні, поділяють на кухонний та столовий.
У кухонному посуді (каструлі, сковорідки, казанки, гусятниці, чайники, миски та ін.) (мал. 93) готують їжу - варять, смажать, тушкують тощо.
Столовий посуд слугує для подавання та споживання
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Мал. 93. Кухонний посуд
|
|
|
|
|
|
страв. Це різні за розміром тарілки, салатники, маслянки, столові, чайні, кавові сервізи тощо (мал. 94).
Столові прибори - це ложки, виделки, ножі, лопатки, щипці. Приборами індивідуального користування споживають страви, а приборами загального користування - розкладають страви із загального блюда на тарілки кожній людині.
Використовують також різноманітний кухонний інвентар - кухонні ножі, тертки, м'ясорубки, обробні дошки тощо (мал. 95).
Посуд зберігають у шафах і на підвісних полицях. Зруч-
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|