Переглянути всі підручники
<< < 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 > >>

 

зетки, тримаючись тільки за її кор­пус (мал. 92). Не тягни за шнур. Стеж, щоб вилка щільно входила в гніздо розетки.
5. Не залишай увімкнене елект-
Мал. 92. Вмикання вилки в розетку ричне обладнання без догляду. 6. Після закінчення роботи вчасно
його вимикай. Пам'ятай, що необережне і неправильне користування електричним обладнанням може спричинити ураження еле­ктричним струмом, опіки, пожежу. Не забувай також, що електроенергію слід використовувати економно ! Посуд, яким користуються на кухні, поділяють на кухон­ний та столовий. У кухонному посуді (каструлі, сковорідки, казанки, гу­сятниці, чайники, миски та ін.) (мал. 93) готують їжу - ва­рять, смажать, тушкують тощо. Столовий посуд слугує для подавання та споживання
Мал. 93. Кухонний посуд
страв. Це різні за розміром тарілки, салатники, маслянки, столові, чайні, кавові сервізи тощо (мал. 94). Столові прибори - це ложки, виделки, ножі, лопатки, щипці. Приборами індивідуального користування спожива­ють страви, а приборами загального користування - розкла­дають страви із загального блюда на тарілки кожній людині. Використовують також різноманітний кухонний інвен­тар - кухонні ножі, тертки, м'ясорубки, обробні дошки то­що (мал. 95). Посуд зберігають у шафах і на підвісних полицях. Зруч-

 

Переглянути всі підручники
<< < 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 > >>
Сайт создан в системе uCoz