Переглянути всі підручники
<< < 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 > >>

 

Миють посуд одразу після приготування та споживання їжі, щоб її залишки не присихали до стінок посуду. Послідовність миття посуду така (мал. 96):
Мал. 96. Послідовність миття посуду: 1 - очищення; 2 - сортування; З - миття; 4 - полоскання; 5 - сушіння
1. Посуд очищають від залишок їжі, викидаючи їх у спеціальне відро для відходів. Якщо їжа підгоріла або при­сохла до стінок, посуд попередньо замочують. Ніколи не шкребуть посуд ножем, від цього він псується. 2. Посуд сортують: окремо каструлі, тарілки, склянки, ложки, виделки тощо. 3. Посуд миють гарячою водою у спеціальній раковині-мийці або великій мисці, користуючись щітками, мочалками, ганчірками, йоржами (мал. 97). Зовні посуд за необхідності
Мал. 97. Пристосування для миття посуду

 

Переглянути всі підручники
<< < 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 > >>
Сайт создан в системе uCoz