|
чистять спеціальними порошками та пастами, а всередині миють мочалкою із милом чи рідким миючим засобом.
Миють спочатку найменш брудний посуд - чашки, блюдця, чайні ложки, потім - тарілки, ложки, виделки, ножі. Після цього миють дуже брудний і масний кухонний посуд-каструлі, казанки, сковорідки.
4. Споліскують посуд гарячою водою.
5. Вимитий посуд ставлять сушитися на сушарку або витирають кухонним рушником.
6. Сухий посуд складають у кухонні шафи.
Рушники для посуду і для рук мають бути на кухні окремі. Потрібно стежити за їх чистотою.
Перед користуванням хімічними засобами обов'язково прочитай інструкцію і дотримуйся її.
Порошкові засоби насипай низько над посудом, щоб не викликати подразнення слизової оболонки.
Забороняється використовувати для миття посуду пральні порошки! Навіть після споліскування на посуді залишаються шкідливі для організму речовини.
Сучасна посудомийна машина (мал. 98) може мити посуд у воді різної температури, сушити посуд теплим повітрям, знезаражувати посуд від хвороботворних бактерій ультрафіолетовим промінням. Господарка завантажує посуд, натискає кнопки відповідних видів робіт і розвантажує готовий вимитий і висушений посуд.
|
|