Переглянути всі підручники
<< < 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 > >>

 

чистять спеціальними порошками та пастами, а всередині миють мочалкою із милом чи рідким миючим засобом. Миють спочатку найменш брудний посуд - чашки, блюд­ця, чайні ложки, потім - тарілки, ложки, виделки, ножі. Після цього миють дуже брудний і масний кухонний посуд-каструлі, казанки, сковорідки. 4. Споліскують посуд гарячою водою. 5. Вимитий посуд ставлять сушитися на сушарку або ви­тирають кухонним рушником. 6. Сухий посуд складають у кухонні шафи. Рушники для посуду і для рук мають бути на кухні ок­ремі. Потрібно стежити за їх чистотою. Перед користуванням хімічними засобами обов'язково прочитай інструкцію і дотримуйся її. Порошкові засоби насипай низько над посудом, щоб не викликати подразнення слизової оболонки. Забороняється використовувати для миття посуду пральні порошки! Навіть після споліскування на посуді за­лишаються шкідливі для організму речовини. Сучасна посудомийна машина (мал. 98) може мити посуд у воді різної температури, сушити посуд теплим повітрям, знезаражувати посуд від хвороботворних бактерій ульт­рафіолетовим промінням. Господарка завантажує посуд, на­тискає кнопки відповідних видів робіт і розвантажує гото­вий вимитий і висушений посуд.
Мал. 98. Посудомийна машина

 

Переглянути всі підручники
<< < 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 > >>
Сайт создан в системе uCoz