Переглянути всі підручники
<< < 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 > >>

 

Важливим для кухаря є й естетичний смак. Кухар пови­нен вміти гарно нарізати і оформляти різні страви. Опанувати професію кухаря можуть і дівчата і хлопці після навчання у професійно-технічному училищі. У 17-18 cm. професія кухаря в більшості європейських країн вважалась однією з найпрестижніших і була пов'яза­на з високим соціальним станом. Так, у Франції імена най­кращих кухарів заносили в історичні книги. Навчати професії кухаря розпочинали дітей віком 6-7 років. Спочатку вони виконували лише допоміжні роботи: приносили необхідний посуд, мили і протирали столові прибори, а головне - спостерігали за роботою досвідченого кухаря. Лише після 2-3 років учнівства їм дозволяли пра­цювати з продуктами: перебирати крупу, мити і сортува­ти овочі тощо. Запитання для самоперевірки до розділу З «Раціональне ведення домашнього господарства» 1. Для чого людина харчується? (С.108) 2. Що таке кулінарія? (С.108) 3. Чому людині потрібні знання з кулінарії? (С.108) 4. Які найважливіші правила раціонального харчування ти знаєш? (С.108,109) 5. Що таке режим харчування ? (С.108) 6. Чому слід дотримуватися режиму харчування? (С.108,109) 7. Скільки разів на добу треба споживати їжу? В який прийом їжі людина споживає найбільшу її кількість упродовж дня? (С.109) 8. Як називається приміщення, в якому готують їжу? (С.110) 9. Яких санітарно-гігієнічних вимог слід дотримуватися під час при­готування їжі? Що може трапитися, якщо їх не дотримуватися? (С.121,122) 10. Які нагрівальні прилади ти знаєш? (С.110,111) 11. Назви правила безпечної праці з електричними приладами (С.110-112). 12. Які види посуду використовують на кухні? Наведи приклади кож­ного із видів посуду. (С.112) 13-У якій послідовності миють посуд після споживання їжі? Якими засобами користуються для миття посуду? (С.114,115) 14. Які основні групи харчових продуктів ти знаєш? (С.121) 15. Які ти знаєш продукти рослинного походження? Які тваринного? Наведи якомога більше прикладів. (С.121) 16. Як слід зберігати продукти й готові страви? (С.121,122) 17. Що таке харчові отруєння? Як запобігти харчовим отруєнням? (С.121,122) 18. Що означає «сервірувати стіл»? (С.117)

 

Переглянути всі підручники
<< < 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 > >>
Сайт создан в системе uCoz