|
8. Одразу ж переклади яйця в миску з холодною водою.
9. Витри яйця насухо.
II. Приготування випускної яєчні
Посуд та інвентар: сковорода, ніж, кухарська лопатка, мілка тарілка.
Продукти: яйця (2 шт.), масло вершкове (чайна ложка), дрібка солі.
Послідовність виконання роботи:
1. Підготуй робоче місце, продукти.
2. Виконай первинну обробку яєць.
3. Розігрій на сковороді масло.
4. Підготовлені яйця надколи ножем, перевір на запах і обережно вилий зі шкаралупи, щоб не розірвалася плівка жовтка.
5. Посоли білок яйця.
6. Смаж яєчню на середньому вогні до загустіння білка.
7. Готову яєчню переклади кухарською лопаткою на тарілку.
III. Приготування натурального омлету
Посуд та інвентар: миска чи каструля (не з алюмінію), збивачка, сковорода, мілка тарілка, кухарська лопатка, ніж.
Продукти: яйця (2-3 шт.), молоко (3 столові ложки), сіль (за смаком), вершкове масло (1 чайна ложка).
Послідовність виконання роботи:
1. Підготуй робоче місце.
2. Виконай первинну обробку яєць.
3. Підготовлені яйця розбий в миску чи каструлю, додай молока та солі.
4. Суміш ретельно збий за допомогою збивачки.
5. На сковороді розігрій масло і обережно вилий збиту омлетну масу.
6. Як тільки маса почне загусати, загни її краї до середини кухарською лопаткою, надаючи омлету форми довгастого пиріжка.
|
|