Переглянути всі підручники
<< < 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 > >>

 

7. Коли нижня частина омлету підсмажиться, переклади його кухарською лопаткою на тарілку. IV. Подавання та споживання яєчних страв Посуд та інвентар: столові прибори, тарілки, підставка з серветками, сільничка з сіллю. Послідовність виконання роботи: 1. Сервіруй стіл для подавання яєчних страв. 2. Подай до столу яєчні страви. 3. Визнач якість страв. 4. Споживай страви, використовуючи необхідні столові прибори. 5. Прибери на столі, помий посуд. § 34. Професія кухаря Кухар займається приготуванням їжі. Ця важлива для людей професія є однією з найстаріших. У всі часи до куха­ря ставилися з великою шаною. Адже від його праці зале­жить здоров'я і настрій людей. На великих підприємствах громадського харчування (кафе, столових, ресторанах) їжу готують у кількох приміщеннях. У холодному цеху готують салати, бутерброди та інші закуски. Супи та другі страви готують у гарячому цеху. У кондитерсь­кому цеху замішують тісто і випікають з нього вироби. Праця кухаря надзвичайно різноманітна. Йому необхідно вміти обробляти овочі, м'ясо, рибу та інші продукти, пра­вильно і швидко їх нарізати, смажити, варити, місити тісто та випікати вироби, красиво оформляти страви. На сучасних підприємствах використовують різні маши­ни та механізми, які допомагають в приготуванні їжі. Щоб опанувати професію кухаря, стати справжнім майст­ром своєї справи, необхідно здобути багато різних знань: про властивості харчових продуктів, способи приготування з них страв, про машини й обладнання, раціональне харчу­вання, санітарію та гігієну тощо. Крім великої кількості спеціальних знань, кухарю не­обхідно мати тонкий смак та нюх. Адже йому доводиться упродовж робочого дня пробувати страви, перш ніж їх пода­дуть до столу. Кухар має бути надзвичайно акуратним, фізично витривалим і кмітливим. Його руки повинні працювати уміло і швидко.

 

Переглянути всі підручники
<< < 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 > >>
Сайт создан в системе uCoz