|
2. Яйця або яєчну суміш виливай обережно, низько над сковорідкою, щоб не розбризкати жир.
3. Не допускай попадання крапель води на сковорідку з розігрітим жиром.
4. Не використовуй жир для повторного смаження - він містить шкідливі для організму речовини.
Подавання та споживання яєчних страв. Рідко зварені яйця та яйця «в мішечок» подають гарячими у спеціальних фарфорових чи пластмасових підставках (пашотницях). Підставку розміщують на мілкій тарілці, біля підставки кладуть ложечку. При споживанні спочатку краєм ложечки вдаряють по верхівці яйця, знімають верх шкаралупи. Далі яйце із шкаралупи їдять ложечкою.
Яйце «в мішечок» можна також подати на тарілці обчищеними. Тільки чистити його слід дуже обережно, воно легко деформується.
Круто варені яйця подають обчищеними на мілкій тарілці. Споживають за допомогою виделки і ножа.
Яєчню і омлет подають до столу тільки гарячими. Споживають їх виделкою і ножем.
До сімейного столу
Пряженя - традиційна українська страва, яку готують із суміші яєць, молока, борошна, сметани і запікають у духовці. Спробуйте приготувати цю страву вдома і почастувати нею свою сім'ю.
Щоб отримати 100г готової пряжені необхідні такі продукти: яйця - 2 шт., молоко - 2 стол. ложки, борошно пшеничне - 1 чайна ложка, сметана - 1 чайна ложка, маргарин столовий - 1 чайна ложка, сіль за смаком.
У миску розбий підготовлені яйця, додай сіль, молоко, сметану. Збий продукти збивачкою. Додай борошно і ретельно розмішай, щоб не було грудочок. Сковороду змасти маргарином і вилий масу шаром не більш як 1 см. Запікай пряженю у духовці, поки не появиться ледь рум'яна корочка. Подавай до столу гарячою і полий маслом.
1. Доповни речення:
Яйця використовуються як харчовий продукт тому, що: вони є дієтичними; вони ніколи не шкодять здоров'ю: ними мож на замінити усі інші харчові продукти; вони містять велику кількість цінних для організму поживних речовин.
|
|