Переглянути всі підручники
<< < 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 > >>

 

2. Яка частина яйця не вживається в їжу? 3. Знайди правильні твердження: а) Яєчні страви слід готувати лише із свіжих і якісних яєць. б) Дієтичні яйця завжди маленькі за розміром. в) У кондитерські вироби використовують лише яйця, які зберігали­ ся в холодильнику більше ЗО діб. г) У несвіжого яйця може бути неприємний запах і каламутний білок. д) Яйця слід зберігати в морозильній камері. 4. Скільки хвилин необхідно варити яйця, щоб вони були рідко зва­реними? 15 с, 15 хв, ЗО с, 3 хв, 8 хв. 5. Що трапиться, якщо яйця після варіння одразу ж не опустити в холодну воду? 6. Склади послідовність приготування натурального омлету з техно­логічних операцій: Яа сковороді розігріти масло. Коли маса почне загусати, краї Ті загнути до середини лопаткою. Суміш з яєць і молока ретельно збити. Коли омлет знизу підсмажиться, перекласти його лопаткою на розігріту тарілку. Помити і витерти яйця. Обережно вилити збиту омлетну масу на сковороду. Підготовлені яйця розбити у миску, додати молоко та сіль. Практична робота 25. Приготування страв із яєць І. Варіння яєць Посуд та інвентар: каструля, шумівка (металева сітка або друшляк), миска, мілка тарілка, підставка для ва­рених яєць (пашотниця), ложечка для яєць. Продукти: яйця (2 шт.), вода, сіль за смаком. Послідовність виконання роботи: 1. Підготуй робоче місце. 2. Виконай первинну обробку яєць. 3. Закип'яти у каструлі воду. 4. За допомогою шумівки обережно опусти в киплячу во­ду підготовлені яйця. (Або ж опусти спеціальну корзинку, металеву сіточку чи друшляк з яйцями в киплячу воду). 5. Вари яйця, дотримуючись терміну варіння. 6. Виключи нагрівальний прилад. 7. Витягни з каструлі готові яйця за допомогою шумівки. (Або ж витягни друшляк, металеву сіточку чи спеціальну корзинку з готовими яйцями з киплячої води. Користуйся прихваткою!)

 

Переглянути всі підручники
<< < 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 > >>
Сайт создан в системе uCoz