|
2. Яка частина яйця не вживається в їжу?
3. Знайди правильні твердження:
а) Яєчні страви слід готувати лише із свіжих і якісних яєць.
б) Дієтичні яйця завжди маленькі за розміром.
в) У кондитерські вироби використовують лише яйця, які зберігали ся в холодильнику більше ЗО діб.
г) У несвіжого яйця може бути неприємний запах і каламутний білок.
д) Яйця слід зберігати в морозильній камері.
4. Скільки хвилин необхідно варити яйця, щоб вони були рідко звареними?
15 с, 15 хв, ЗО с, 3 хв, 8 хв.
5. Що трапиться, якщо яйця після варіння одразу ж не опустити в холодну воду?
6. Склади послідовність приготування натурального омлету з технологічних операцій:
Яа сковороді розігріти масло. Коли маса почне загусати, краї Ті загнути до середини лопаткою. Суміш з яєць і молока ретельно збити.
Коли омлет знизу підсмажиться, перекласти його лопаткою на розігріту тарілку. Помити і витерти яйця.
Обережно вилити збиту омлетну масу на сковороду. Підготовлені яйця розбити у миску, додати молоко та сіль.
Практична робота 25. Приготування страв із яєць
І. Варіння яєць
Посуд та інвентар: каструля, шумівка (металева сітка або друшляк), миска, мілка тарілка, підставка для варених яєць (пашотниця), ложечка для яєць.
Продукти: яйця (2 шт.), вода, сіль за смаком.
Послідовність виконання роботи:
1. Підготуй робоче місце.
2. Виконай первинну обробку яєць.
3. Закип'яти у каструлі воду.
4. За допомогою шумівки обережно опусти в киплячу воду підготовлені яйця. (Або ж опусти спеціальну корзинку, металеву сіточку чи друшляк з яйцями в киплячу воду).
5. Вари яйця, дотримуючись терміну варіння.
6. Виключи нагрівальний прилад.
7. Витягни з каструлі готові яйця за допомогою шумівки. (Або ж витягни друшляк, металеву сіточку чи спеціальну корзинку з готовими яйцями з киплячої води. Користуйся прихваткою!)
|
|