|
ливо дотримуватися чистоти и охайності за столом. Паперові серветки розміщують у спеціальній підставці посередині столу. На святковий стіл кладуть полотняні, добре відпрасо вані, серветки. На малюнку 100 показано кілька най простіших способів складання серветок.
Спеції. Прибори із спеціями - сіллю, перцем тощо став лять посередині столу.
Квіти. На стіл можна ставити квіти без сильного запаху, краще в невисоких вазах. Вазу розміщують у центрі стола. Восени квіти можна замінити листям, гілочкою сосни чи ялини, гілочкою з плодами.
Сервірування стола до сніданку, обіду, вечері має свої особливості, оскільки до столу подають різний набір страв. Якщо стіл накривають орієнтовно, не знаючи точно, які страви будуть подаватися, - таке сервірування називають попереднім. На малюнку 99 показана типова схема сервіру вання стола до сніданку. Мілка столова тарілка, ніж і ви-
|
|