Переглянути всі підручники
<< < 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 > >>

 

Мал. 100. Способи складання серветок: а дудочкою;
б
- трикутником; в - кишенькою; г - ракетою
ливо дотримуватися чистоти и охайності за столом. Паперові серветки розміщують у спеціальній підставці посередині столу. На святковий стіл кладуть полотняні, добре відпрасо­ вані, серветки. На малюнку 100 показано кілька най­ простіших способів складання серветок. Спеції. Прибори із спеціями - сіллю, перцем тощо став­ лять посередині столу. Квіти. На стіл можна ставити квіти без сильного запаху, краще в невисоких вазах. Вазу розміщують у центрі стола. Восени квіти можна замінити листям, гілочкою сосни чи ялини, гілочкою з плодами. Сервірування стола до сніданку, обіду, вечері має свої особливості, оскільки до столу подають різний набір страв. Якщо стіл накривають орієнтовно, не знаючи точно, які страви будуть подаватися, - таке сервірування називають попереднім. На малюнку 99 показана типова схема сервіру­ вання стола до сніданку. Мілка столова тарілка, ніж і ви-

 

Переглянути всі підручники
<< < 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 > >>
Сайт создан в системе uCoz