Переглянути всі підручники
<< < 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 > >>

 

2. Надіти фартух. Волосся підібрати під косинку чи ша­почку. 3. Закотити рукава так, щоб вони не торкалися продук­тів та посуду. 4. На робочому столі дотримуватися чистоти і порядку. Варені й сирі продукти зберігати окремо. 5. Закінчивши приготування їжі, посуд та інвентар треба ретельно вимити. Стіл і плиту вимити теплою водою. Замес­ти і помити підлогу в кухні. Сміття слід виносити з кухні щодня. 1. Доповни таблицю 7, навівши приклади харчових продуктів, які ти можеш купити у відповідному відділі продуктового магазину. Таблиця 7
2. Яким чином хвороботворні бактерії найчастіше потрапляють до організму людини під час споживання їжі ? 3. Для чого здійснюється первинна обробка продуктів? 4. Який із харчових продуктів проходить таку первинну обробку: пере­брати - розсортувати - обмити - обчистити - промити - нарізати? Сир, молоко, картопля, гречана крупа, олія. 5. Для чого харчові продукти піддають тепловій обробці?
§ 31. Бутерброди Бутербродами називають шматочки хліба з покладеними на них різними продуктами. Бутерброди - це закуска, яку можна споживати на сніданок, обід, полудень та вечерю. їх подають як окрему страву, а також, поєднуючи з іншими (супом, бульйоном, чаєм, кавою тощо). Бутерброди дуже зручні в дорозі чи поході. Види бутербродів. Існує велика кількість різноманітних бутербродів. За температурою подавання бутерброди бувають гарячі й холодні, на смак - солоні, гострі і солодкі. Залеж­но від форми бутербродів їх поділяють на (мал. 102): відкриті, коли начинка розміщена зверху на шматочку хліба;

 

Переглянути всі підручники
<< < 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 > >>
Сайт создан в системе uCoz