|
|
|
|
|
|
|
|
2. Надіти фартух. Волосся підібрати під косинку чи шапочку.
3. Закотити рукава так, щоб вони не торкалися продуктів та посуду.
4. На робочому столі дотримуватися чистоти і порядку. Варені й сирі продукти зберігати окремо.
5. Закінчивши приготування їжі, посуд та інвентар треба ретельно вимити. Стіл і плиту вимити теплою водою. Замести і помити підлогу в кухні. Сміття слід виносити з кухні щодня.
1. Доповни таблицю 7, навівши приклади харчових продуктів, які ти можеш купити у відповідному відділі продуктового магазину.
Таблиця 7
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Яким чином хвороботворні бактерії найчастіше потрапляють до організму людини під час споживання їжі ?
3. Для чого здійснюється первинна обробка продуктів?
4. Який із харчових продуктів проходить таку первинну обробку: перебрати - розсортувати - обмити - обчистити - промити - нарізати? Сир, молоко, картопля, гречана крупа, олія.
5. Для чого харчові продукти піддають тепловій обробці?
|
|
|
|
|
|
§ 31. Бутерброди
Бутербродами називають шматочки хліба з покладеними на них різними продуктами. Бутерброди - це закуска, яку можна споживати на сніданок, обід, полудень та вечерю. їх подають як окрему страву, а також, поєднуючи з іншими (супом, бульйоном, чаєм, кавою тощо). Бутерброди дуже зручні в дорозі чи поході.
Види бутербродів. Існує велика кількість різноманітних бутербродів. За температурою подавання бутерброди бувають гарячі й холодні, на смак - солоні, гострі і солодкі. Залежно від форми бутербродів їх поділяють на (мал. 102):
відкриті, коли начинка розміщена зверху на шматочку хліба;
|
|
|
|
|
|
|
|
|