|
3. Під час нарізання пальці лівої руки мають бути ледь зігнуті, міцно тримати продукт і бути на певній відстані від леза ножа.
4. Під час натирання продуктів на тертці міцно тримати їх рукою, щоб не вислизнули. Працювати обережно, щоб не поранити рук. Не натирати дуже дрібні шматочки продуктів.
Для приготування гарячих бутербродів використовують електричні нагрівальні прилади - тостери, електробутер-бродниці.
Оформлення і споживання бутербродів. Для оформлення бутербродів використовують тертий сир, яйце, охолоджене масло, яскраві шматочки сирих та варених овочів, зелень. Оформлювати бутерброди слід так, щоб їх було зручно їсти.
Для розкладання бутербродів використовують блюда, підставні тарілки, накриті серветками підноси. Різні бутерброди кладуть на окремий посуд або групують їх рядами. Не можна поряд класти бутерброди з м'ясними і рибними продуктами.
Із загального блюда бутерброди перекладають на мілкі тарілки лопаткою, виделкою або щипцями. Більшість бутербродів під час споживання тримають у руці. Маленькі бутерброди можна їсти з виделочки, увіткнутої в кожний бутерброд. Великі за розміром бутерброди їдять за допомогою виделки і ножа.
|
|