Переглянути всі підручники
<< < 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 > >>

 

Мал. 105. Робоче місце для приготування бутербродів: а - продукти; б - готова страва; в - обробна дошка; г - пристосування; ґ - інструменти
3. Під час нарізання пальці лівої руки мають бути ледь зігнуті, міцно тримати продукт і бути на певній відстані від леза ножа. 4. Під час натирання продуктів на тертці міцно тримати їх рукою, щоб не вислизнули. Працювати обережно, щоб не поранити рук. Не натирати дуже дрібні шматочки продуктів. Для приготування гарячих бутербродів використовують електричні нагрівальні прилади - тостери, електробутер-бродниці. Оформлення і споживання бутербродів. Для оформлення бутербродів використовують тертий сир, яйце, охолоджене масло, яскраві шматочки сирих та варених овочів, зелень. Оформлювати бутерброди слід так, щоб їх було зручно їсти. Для розкладання бутербродів використовують блюда, підставні тарілки, накриті серветками підноси. Різні бутер­броди кладуть на окремий посуд або групують їх рядами. Не можна поряд класти бутерброди з м'ясними і рибними про­дуктами. Із загального блюда бутерброди перекладають на мілкі тарілки лопаткою, виделкою або щипцями. Більшість бутер­бродів під час споживання тримають у руці. Маленькі бутер­броди можна їсти з виделочки, увіткнутої в кожний бутер­брод. Великі за розміром бутерброди їдять за допомогою виделки і ножа.

 

Переглянути всі підручники
<< < 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 > >>
Сайт создан в системе uCoz