|
закриті (сандвічі), у яких начинка міститься між шматочками хліба чи булки;
закусочні (канапе) - маленьких розмірів, прикрашені.
Якщо на шматочку хліба розміщений один продукт, - це простий бутерброд, якщо кілька різних продуктів, - складний бутерброд (асорті).
Харчова цінність бутербродів залежить від використаних продуктів. Хоча у перекладі з німецької слово «бутерброд» означає хліб з маслом (butter - масло, brot - хліб), проте для приготування бутербродів використовують найрізноманітніші продукти: хліб, м'ясні, рибні, молочні продукти, яйця, овочі, фрукти та ягоди.
Основою бутербродів є хліб - пшеничний, житній або хлібобулочні вироби - батони, булки, рогалики тощо.
Продукти для бутербродів слід правильно добирати за смаком. Так, житній хліб споживають здебільшого з жирними або гострими продуктами (сало, оселедець, кілька тощо). У таблиці 8 представлено кілька прикладів поширених бутербродів.
|
|