Переглянути всі підручники
<< < 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 > >>

 

Мал. 102. Види бутербродів: а - відкриті; б - закриті; в - закусочні
закриті (сандвічі), у яких начинка міститься між шма­точками хліба чи булки; закусочні (канапе) - маленьких розмірів, прикрашені. Якщо на шматочку хліба розміщений один продукт, - це простий бутерброд, якщо кілька різних продуктів, - склад­ний бутерброд (асорті). Харчова цінність бутербродів залежить від використа­них продуктів. Хоча у перекладі з німецької слово «бутер­брод» означає хліб з маслом (butter - масло, brot - хліб), проте для приготування бутербродів використовують най­різноманітніші продукти: хліб, м'ясні, рибні, молочні про­дукти, яйця, овочі, фрукти та ягоди. Основою бутербродів є хліб - пшеничний, житній або хлібобулочні вироби - батони, булки, рогалики тощо. Продукти для бутербродів слід правильно добирати за смаком. Так, житній хліб споживають здебільшого з жирни­ми або гострими продуктами (сало, оселедець, кілька тощо). У таблиці 8 представлено кілька прикладів поширених бу­тербродів.

 

Переглянути всі підручники
<< < 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 > >>
Сайт создан в системе uCoz