Переглянути всі підручники
<< < 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 > >>

 

овочів та зелені - томатів, огірків, цибулі, петрушки, кропу. Такі бутерброди містять більше вітамінів, до того ж м'ясні чи інші жирні продукти разом з овочами краще засвоюють­ся організмом. Перед нарізуванням свіжі овочі ретельно ми­ють, споліскують окропом і просушують на серветці. Томати та огірки нарізують тоненькими скибочками. У зимовий час, коли немає свіжих овочів, можна викори­стати варений буряк, моркву, солоні огірки, консервований перець, горошок. Інструменти та пристосування. Для приготування бутер­бродів необхідні різні ножі та обробні дошки (мал. 104). Форма леза ножа та розміри залежать від його призначен­ня. Кожна обробна дошка має відповідне позначення : «X» -хліб, «ОС» - овочі сирі, «Г» - гастрономічні продукти. Мо­жуть бути використані також різні пристосування : тертки, яйцерізки, хліборізки, сирорізки тощо.
Мал. 104. Інструменти та пристосування для приготування бутербродів
На малюнку 105 зображено робоче місце для приготуван­ня бутербродів. Обробну дошку розміщують навпроти працюючого (на відстані близько 8 см від краю стола). Усі інструменти й інвентар розташовують праворуч, а продукти, що обробля­ють, - ліворуч. Не забувай, що під час роботи стояти за столом треба прямо, не сутулячись. За неправильного положення корпу­са людина швидко втомлюється. Під час подрібнення продуктів слід додержувати правил безпечної праці та санітарно-гігієнічних вимог: 1. Нарізати і накладати продукти на бутерброди обов'яз­ково на обробних дошках. 2. Для різних продуктів використовувати відповідні дошки.

 

Переглянути всі підручники
<< < 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 > >>
Сайт создан в системе uCoz