|
|
|
|
|
|
|
|
овочів та зелені - томатів, огірків, цибулі, петрушки, кропу. Такі бутерброди містять більше вітамінів, до того ж м'ясні чи інші жирні продукти разом з овочами краще засвоюються організмом. Перед нарізуванням свіжі овочі ретельно миють, споліскують окропом і просушують на серветці. Томати та огірки нарізують тоненькими скибочками.
У зимовий час, коли немає свіжих овочів, можна використати варений буряк, моркву, солоні огірки, консервований перець, горошок.
Інструменти та пристосування. Для приготування бутербродів необхідні різні ножі та обробні дошки (мал. 104). Форма леза ножа та розміри залежать від його призначення. Кожна обробна дошка має відповідне позначення : «X» -хліб, «ОС» - овочі сирі, «Г» - гастрономічні продукти. Можуть бути використані також різні пристосування : тертки, яйцерізки, хліборізки, сирорізки тощо.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Мал. 104. Інструменти та пристосування для приготування
бутербродів
|
|
|
|
|
|
На малюнку 105 зображено робоче місце для приготування бутербродів.
Обробну дошку розміщують навпроти працюючого (на відстані близько 8 см від краю стола). Усі інструменти й інвентар розташовують праворуч, а продукти, що обробляють, - ліворуч.
Не забувай, що під час роботи стояти за столом треба прямо, не сутулячись. За неправильного положення корпуса людина швидко втомлюється.
Під час подрібнення продуктів слід додержувати правил безпечної праці та санітарно-гігієнічних вимог:
1. Нарізати і накладати продукти на бутерброди обов'язково на обробних дошках.
2. Для різних продуктів використовувати відповідні дошки.
|
|
|
|
|
|
|
|
|