Переглянути всі підручники
<< < 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 > >>

 

Вимоги до якості бутербродів: • Продукти, що входять до складу бутербродів, мають бу­ти доброякісні й добре поєднуватися за смаком. • Товщина і форма нарізання продуктів для бутербродів має відповідати нормам (товщина скибки хліба для відкритих бутербродів 1... 1,5 см, для закритих - від 0,5 до 1 см; вареної ковбаси - 3...5 мм, копченої - до 2 мм). • Продукти на бутерброді мають повністю покривати шматок хліба, але не звисати з нього. • Оформлення бутербродів повинно бути естетичним, але таким, щоб бутерброд було зручно їсти.  Існують сотні різних видів бутербродів, багато з яких мають свої традиційні назви і способи приготування. Канапе - маленькі закусочні бутерброди, які готують на підсушеному в духовці або підсмаженому на маслі хлібі. Тартинки — гарячі бутерброди з запеченою шинкою, па­штетом, сардинами, сиром, овочами тощо. Із свіжого чорного чи білого хліба, який легко гнеться і не ламається, можна приготувати бутерброди-рулети.
Хліб в українській сім'ї завжди був і залишається особли­во шанованою їжею. З ним пов'язано багато звичаїв і об­рядів нашого народу: народжується в сім'ї дитина - гості йдуть вітати з хлібом; виряджають сина в дорогу - мати зав'язує в рушник житній окраєць; справляють весілля - печуть весільний коровай; дорогих гостей зустрічають з хлібом-сіллю на вишитому рушнику. Про хліб люди склали не одну сотню приказок при­слів'їв, загадок, віршів та пісень. Бережливо стався до хліба! Адже в ньому закладена ве­лика праця людських рук. Не викидай жодного шматочка хліба. Із черствого хліба можна приготувати багато смач­них і поживних страв - оладки, бабки, грінки тощо. л 1. Чим відрізняються бутерброди? Відкритий простий, відкритий складний, закритий, закусочний. 2. Якої товщини слід нарізати скибки хліба для закритих бутерб­родів? Знайди правильну відповідь. а) 2 см; б) 5 см; в) 0,3 см; г) 0,5 см; д) 1,5 см. 3. Які з продуктів найкраще підійдуть для бутерброда до какао з мо­локом? Ковбаса, житній хліб, батон, шпроти, печиво, томати, масло, булочка.

 

Переглянути всі підручники
<< < 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 > >>
Сайт создан в системе uCoz