|
|
|
|
|
|
|
|
Вимоги до якості бутербродів:
• Продукти, що входять до складу бутербродів, мають бути доброякісні й добре поєднуватися за смаком.
• Товщина і форма нарізання продуктів для бутербродів має відповідати нормам (товщина скибки хліба для відкритих бутербродів 1... 1,5 см, для закритих - від 0,5 до 1 см; вареної ковбаси - 3...5 мм, копченої - до 2 мм).
• Продукти на бутерброді мають повністю покривати шматок хліба, але не звисати з нього.
• Оформлення бутербродів повинно бути естетичним, але таким, щоб бутерброд було зручно їсти.
Існують сотні різних видів бутербродів, багато з яких мають свої традиційні назви і способи приготування.
Канапе - маленькі закусочні бутерброди, які готують на підсушеному в духовці або підсмаженому на маслі хлібі.
Тартинки — гарячі бутерброди з запеченою шинкою, паштетом, сардинами, сиром, овочами тощо.
Із свіжого чорного чи білого хліба, який легко гнеться і не ламається, можна приготувати бутерброди-рулети.
|
|
|
|
|
|
Хліб в українській сім'ї завжди був і залишається особливо шанованою їжею. З ним пов'язано багато звичаїв і обрядів нашого народу: народжується в сім'ї дитина - гості йдуть вітати з хлібом; виряджають сина в дорогу - мати зав'язує в рушник житній окраєць; справляють весілля - печуть весільний коровай; дорогих гостей зустрічають з хлібом-сіллю на вишитому рушнику.
Про хліб люди склали не одну сотню приказок прислів'їв, загадок, віршів та пісень.
Бережливо стався до хліба! Адже в ньому закладена велика праця людських рук. Не викидай жодного шматочка хліба. Із черствого хліба можна приготувати багато смачних і поживних страв - оладки, бабки, грінки тощо.
л 1. Чим відрізняються бутерброди?
Відкритий простий, відкритий складний, закритий, закусочний.
2. Якої товщини слід нарізати скибки хліба для закритих бутербродів? Знайди правильну відповідь.
а) 2 см; б) 5 см; в) 0,3 см; г) 0,5 см; д) 1,5 см.
3. Які з продуктів найкраще підійдуть для бутерброда до какао з молоком?
Ковбаса, житній хліб, батон, шпроти, печиво, томати, масло, булочка.
|
|
|
|
|
|
|
|
|