|
разів окропом. Кладуть сухий чай, заливають окропом і настоюють. Зверху чайник накривають льняною серветкою, оскільки льон добре поглинає вологу і зберігає аромат чаю. Краще, коли заварювальний чайник великого об'єму. У ньому можна заварювати чай одразу потрібної міцності.
Не можна залишати заварений чай на кілька годин, а тим більше до наступного дня. Такий чай шкідливий для організму.
Пам'ятай! Пити слід тільки свіжозаварений чай! Вимоги до якості чаю:
• Якщо чай заварений правильно, то в кінці заварювання на його поверхні утворюється жовтувато-коричнева пінка.
• Якщо піна білого кольору, значить вода для заварювання не докипіла.
• Чайний напій повинен бути ароматним, яскравим і прозорим.
П'ють чай із фарфорових чашок або склянок. Заварений чай не розводять кип'яченою водою.
Натуральну каву виготовляють із висушених зерен кавового дерева. Перед заварюванням зерна обсмажують і розмелюють. Існує багато способів заварювання кави. Найчастіше заварюють таким способом.
Розмелену каву засипають у розігрітий посуд для заварювання кави (кавоварку, кавник, або ж невелику металеву каструлю). Одразу ж заливають її окропом. Ставлять на невеликий вогонь і нагрівають, доки не підніметься піна. Знімають перед самим закипанням і дають настоятися кілька хвилин (4...8 хв, залежно від того, наскільки дрібно розмелена кава).
|
|