Переглянути всі підручники
<< < 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 > >>

 

Мал. 106. Посуд для приготування чаю: а - чайник для кип'ятіння; б - чайна чашка з ложкою; в - чайник для заварювання; г - ситечко; ґ - цукорниця
разів окропом. Кладуть сухий чай, заливають окропом і на­стоюють. Зверху чайник накривають льняною серветкою, оскільки льон добре поглинає вологу і зберігає аромат чаю. Краще, коли заварювальний чайник великого об'єму. У ньо­му можна заварювати чай одразу потрібної міцності. Не можна залишати заварений чай на кілька годин, а тим більше до наступного дня. Такий чай шкідливий для ор­ганізму. Пам'ятай! Пити слід тільки свіжозаварений чай! Вимоги до якості чаю: • Якщо чай заварений правильно, то в кінці заварюван­ня на його поверхні утворюється жовтувато-коричнева пінка. • Якщо піна білого кольору, значить вода для заварюван­ня не докипіла. • Чайний напій повинен бути ароматним, яскравим і прозорим. П'ють чай із фарфорових чашок або склянок. Заварений чай не розводять кип'яченою водою. Натуральну каву виготовляють із висушених зерен каво­вого дерева. Перед заварюванням зерна обсмажують і розме­люють. Існує багато способів заварювання кави. Найчастіше заварюють таким способом. Розмелену каву засипають у розігрітий посуд для заварю­вання кави (кавоварку, кавник, або ж невелику металеву каструлю). Одразу ж заливають її окропом. Ставлять на не­великий вогонь і нагрівають, доки не підніметься піна. Знімають перед самим закипанням і дають настоятися кілька хвилин (4...8 хв, залежно від того, наскільки дрібно розмелена кава).

 

Переглянути всі підручники
<< < 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 > >>
Сайт создан в системе uCoz