Переглянути всі підручники
<< < 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 > >>

 

ложкою. За бажанням можна подати нарізані скибочки ли­мону, вершки, варення, кондитерські вироби тощо. 10. Після споживання чаю прибери зі столу, вимий посуд. II. Приготування натурального какао з молоком Посуд: каструля, миска, чайні чашки, блюдця, ложки. Продукти: молоко (3/4 склянки), какао-порошок (1 чай­на ложка), цукор (2-3 чайні ложки). Послідовність виконання роботи: 1. Підготуй робоче місце, продукти. 2. Закип'яти у каструлі молоко. 3. Насип какао-порошок і цукор в миску, все добре розмішай. 4. Влий у миску трішки гарячого молока, ретельно розітри, щоб не було грудочок. 5. Отриману суміш влий у каструлю з молоком і розмішай. 6. Постав каструлю на вогонь і доведи до кипіння. 7. Розлий напій у чашки. 8. Какао в чашках з блюдцями подай на стіл. До какао можна подати печиво, бісквіт, бутерброди з маслом тощо. 9. Після споживання какао прибери зі столу, вимий по­суд. § 33. Страви з яєць Завдяки багатому вмісту різних поживних речовин (білків, жирів, вуглеводів, мінеральних речовин, вітамінів) яйця використовують як цінний харчовий продукт. Особливо корисними яйця є в харчуванні дітей і підлітків, адже їх організм швидко росте. Яйця добре за­своюються організмом людини. Проте надмірна кількість яєць в харчуванні може зашкодити здоров'ю, викликати алергію, захворювання печінки, жовчного міхура тощо. Дітям рекомендують споживати 1 яйце на добу. Яйця спо­живають переважно на сніданок. Зовні куряче яйце вкрите тонкою і крихкою шкаралупою білого чи рудуватого кольору. Всередині яйце складається з рідкого прозорого білка і жовтка, розташованого в центрі білка. Білок і жовток вкриті плівками. На тупому кінці яй­ця між білком і шкаралупою є повітряна камера.

 

Переглянути всі підручники
<< < 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 > >>
Сайт создан в системе uCoz