|
ложкою. За бажанням можна подати нарізані скибочки лимону, вершки, варення, кондитерські вироби тощо.
10. Після споживання чаю прибери зі столу, вимий посуд.
II. Приготування натурального какао з молоком
Посуд: каструля, миска, чайні чашки, блюдця, ложки. Продукти: молоко (3/4 склянки), какао-порошок (1 чайна ложка), цукор (2-3 чайні ложки).
Послідовність виконання роботи:
1. Підготуй робоче місце, продукти.
2. Закип'яти у каструлі молоко.
3. Насип какао-порошок і цукор в миску, все добре розмішай.
4. Влий у миску трішки гарячого молока, ретельно розітри, щоб не було грудочок.
5. Отриману суміш влий у каструлю з молоком і розмішай.
6. Постав каструлю на вогонь і доведи до кипіння.
7. Розлий напій у чашки.
8. Какао в чашках з блюдцями подай на стіл. До какао можна подати печиво, бісквіт, бутерброди з маслом тощо.
9. Після споживання какао прибери зі столу, вимий посуд.
§ 33. Страви з яєць
Завдяки багатому вмісту різних поживних речовин (білків, жирів, вуглеводів, мінеральних речовин, вітамінів) яйця використовують як цінний харчовий продукт.
Особливо корисними яйця є в харчуванні дітей і підлітків, адже їх організм швидко росте. Яйця добре засвоюються організмом людини. Проте надмірна кількість яєць в харчуванні може зашкодити здоров'ю, викликати алергію, захворювання печінки, жовчного міхура тощо. Дітям рекомендують споживати 1 яйце на добу. Яйця споживають переважно на сніданок.
Зовні куряче яйце вкрите тонкою і крихкою шкаралупою білого чи рудуватого кольору. Всередині яйце складається з рідкого прозорого білка і жовтка, розташованого в центрі білка. Білок і жовток вкриті плівками. На тупому кінці яйця між білком і шкаралупою є повітряна камера.
|
|