|
|
|
|
|
|
|
|
Через 20 хв напар проціди. Корисно і смачно споживати такий напар не з цукром, а з невеликою кількістю меду.
|
|
|
|
|
|
1. Спробуй назвати десять різних напоїв. Які з них є гарячими?
2. Які напої найчастіше вживають при простудних захворюваннях?
3. Розглянь уважно зазначені технологічні операції процесу заварювання чаю. Яких операцій не вистачає? Склади послідовність операцій заварювання чаю.
Настоювати чай 4...5 хв. Залити чай окропом. Закип'ятити воду. Засипати у чайник сухий чай. Розлити чай у чашки.
Закрити чайник кришкою і покрити льняною серветкою.
4. Чому для підлітків краще споживати замість натуральної кави напар із цикорію, ячменю, сої?
|
|
|
|
|
|
Практична робота 24. Приготування гарячих напоїв
І. Приготування чаю
Посуд: металевий чайник, заварювальний чайник, чашки, блюдця, чайні ложки, льняна серветка.
Продукти: чай, цукор.
Послідовність виконання роботи:
1. Підготуй робоче місце, продукти.
2. Закип'яти воду у металевому чайнику.
3. Розігрій заварювальний чайник, обполоснувши його кілька разів окропом.
4. У розігрітий чайник засип порцію сухого чаю за нормою (для дорослих людей - близько 1 чайна ложка сухого чаю на одну склянку води, для дітей і підлітків сухого чаю слід брати трохи менше).
5. Одразу залий сухий чай окропом, наповнюючи заварювальний чайник лише на 1/3.
6. Закрий заварювальний чайник кришкою і зверху поклади льняну серветку (обов'язково покриваючи носик чайника). Залиши чай настоятися упродовж 4...5 хв.
7. Коли чай настоїться, долий в чайник ще кип'ятку. Не слід доливати чайник аж до самісінької кришки.
8. Готовий чай розлий у фарфорові чашки, притримуючи кришку чайника рукою. Наповнюй чашки, не доливаючи до краю на 0,5...1 см.
9. Чашки з чаєм на блюдцях подай до столу. Поклади на блюдця чайні ложки. Постав на стіл цукор у цукорниці з
|
|
|
|
|
|
|
|
|