Переглянути всі підручники
<< < 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 > >>

 

Через 20 хв напар проціди. Корисно і смачно споживати та­кий напар не з цукром, а з невеликою кількістю меду.
1. Спробуй назвати десять різних напоїв. Які з них є гарячими? 2. Які напої найчастіше вживають при простудних захворюваннях? 3. Розглянь уважно зазначені технологічні операції процесу заварю­вання чаю. Яких операцій не вистачає? Склади послідовність опе­рацій заварювання чаю. Настоювати чай 4...5 хв. Залити чай окропом. Закип'ятити воду. Засипати у чайник сухий чай. Розлити чай у чашки. Закрити чайник кришкою і покрити льняною серветкою. 4. Чому для підлітків краще споживати замість натуральної кави на­пар із цикорію, ячменю, сої?
Практична робота 24. Приготування гарячих напоїв І. Приготування чаю Посуд: металевий чайник, заварювальний чайник, чаш­ки, блюдця, чайні ложки, льняна серветка. Продукти: чай, цукор. Послідовність виконання роботи: 1. Підготуй робоче місце, продукти. 2. Закип'яти воду у металевому чайнику. 3. Розігрій заварювальний чайник, обполоснувши його кілька разів окропом. 4. У розігрітий чайник засип порцію сухого чаю за нор­мою (для дорослих людей - близько 1 чайна ложка сухого чаю на одну склянку води, для дітей і підлітків сухого чаю слід брати трохи менше). 5. Одразу залий сухий чай окропом, наповнюючи заварю­вальний чайник лише на 1/3. 6. Закрий заварювальний чайник кришкою і зверху по­клади льняну серветку (обов'язково покриваючи носик чай­ника). Залиши чай настоятися упродовж 4...5 хв. 7. Коли чай настоїться, долий в чайник ще кип'ятку. Не слід доливати чайник аж до самісінької кришки. 8. Готовий чай розлий у фарфорові чашки, притримуючи кришку чайника рукою. Наповнюй чашки, не доливаючи до краю на 0,5...1 см. 9. Чашки з чаєм на блюдцях подай до столу. Поклади на блюдця чайні ложки. Постав на стіл цукор у цукорниці з

 

Переглянути всі підручники
<< < 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 > >>
Сайт создан в системе uCoz